5 טיפים לכתיבת עבודה סמינריונית בצורה נכונה

אנחנו כבר יודעים שאין מה לפחד מהעבודה הסמינריונית ושכל סטודנט יצטרך להגיש אותה (איתנו או בלעדינו 🙂) כדי לעבור את שנת הלימודים האקדמאית. בואו נראה מה כדאי לנו לעשות כדי לעבור את זה בצורה הקלה והטובה ביותר מבלי להשתגע וכמובן להגיע לתוצאות מדהימות!

ריכזנו עבורכם חמישה טיפים לכתיבת עבודה סמינריונית בצורה נכונה וגם כזו שתשאיר לכם אוויר לנשימה 

1. בחירת נושא מעניין

בחרו נושא שמעניין אתכם! עבודה סמינריונית לרוב עוסקת במחקר עצמאי ולכן כדאי מאד לבחור בנושא שבאמת מעניין אתכם לחקור. במקום להתייחס לעבודה הסמינריונית כעול מעיק שצריך כבר לסיים איתו, תעשו סוויצ' ותסתכלו עליו בעיניים סקרניות! נסו לחשוב מה בתחום הלימודים תמיד סיקרן אתכם, מה תמיד רציתם לבדוק ולבחון והתייחסו לעבודה הסמינריונית כהזדמנות מצויינת לחקור ולהעמיקלתוך החומר ולגלות דברים חדשים. סקרנות תתן לכם את הדלק והדרייב לכתוב את העבודה גם כשממש לא מתחשק ואפילו תשאיר אתכם ערניים/

2. עשו מחקר מקדים

עשו מחקר מקדים בין עבודות סמינריוניות שכבר נכתבו! עבודות סמינריוניות תוכלו למצוא גם ברשת וגם אצל חברים שלמדו בקורסים דומים. גם אם מקבלים הנחיות ברורות מהמרצים, אין כמו מראה עיניים כדי להבין איך, כמה ובאיזו צורה צריך לבנות את העבודה. 

3. הגדירו מראש את מבנה העבודה

הגדירו מראש את מבנה העבודה- תתחילו עם הכותרות כדי שיהיה לכם ברור ובהיר מה קורה ומה השלב שלכם בתהליך- עבודה סמינריונית סטנדרטית לרוב מורכבת מראשי הפרקים הבאים- שער, תוכן עניינים, תקציר, מבוא, סקירת ספרות, שיטת המחקר, ממצאים, דיון סיכום ומסקנות, ביבליוגרפיה ונספחים אם נדרש. שמירה על סדר ושיטתיות בעבודה תהפוך את התהליך לנעים ורגוע יותר והטיפ הכי חשוב הוא לפרגן לעצמכם בפינוק קטן כמו שוקולד או יציאה עם חברים בכל פעם שתסיימו פרק 🙂

4. הקפידו על הפרטים הכי קטנים

הקפידו על הפרטים הכי קטנים! לעבודה סמינריונית יש סטנדרטים אקדמיים שיש לעמוד בהם וזה לא המקום לחפף או לעגל פינות. וודאו שאתם מבינים ומכירים את ההנחיות הברורות לביצוע העבודה ושאתם כותבים אותה בפונט הנכון (לרוב הדרישה היא גופן DAVID גודל 12), שיש מרווחים נכונים בין השורות והפסקאות ושאין לכם שגיאות כתיב.

5. אל תתביישו להעזר

הכי חשוב- אל תתביישו להעזר! עבודה סמינריונית היא מטלה שיש לבצע בכל תואר, גם אם אתם טיפוסים טכניים שלומדים הנדסת מכונות וכתיבת אקדמית היא לא הצד החזק שלכם, הציון הסופי שלכם והקבלה שלכם לתארים מתקדמים תלויים ביכולות הביצוע שלכם גם בתחום הזה. כדאי לנסות ולשאוף לטוב ביותר אבל במידה ואתם מרגישים שאין לכם זמן או יכולת לבצע את המטלה כמו שצריך, אנחנו כאן לשירותכם עם מיטב המוחות בכלל התחומים כדי להביא אתכם לתוצאות לא פחות ממצויינות.

דילוג לתוכן